Inspiration

Om jakkesættet: 

 

Et jakkesæt er et sæt, som består af en over- og underdel. Vores jakkesæt kan købes som et samlet sæt, eller blazer og habitbukser hver for sig. Brug evt. en af dine sweaters, skjorter, eller t-shirts i dit tøjskab sammen med vores lækre komfortable BLAZED-habitbukser, eller omvendt et par almindelige jeans til vores BLAZED-blazer. Style det, som du har lyst – mulighederne er mange.  

 

Hvornår kan du bruge et jakkesæt, og hvilket skal du vælge?  

 

Jakkesættet er det perfekte valg til langt de fleste begivenheder, store som små. Står du og skal til enten bryllup, barnedåb, konfirmation, jubilæum, fødselsdag mm., så er jakkesættet det sikre valg. Her er du sikker på at fremstå sofistikeret og i dit bedste jeg. En del forretningskvinder benytter sig ligeledes af jakkesættet i deres daglige påklædning, så de altid fremstår præsentable. Jakkesættet kan forekomme i mange forskellige farver, der er ikke regler for farven på et jakkesæt. Hos BLAZED har vi haft fokus på den mørke farve, da et mørk jakkesæt passer til de fleste formelle lejligheder, og kan nemt styles med andre farver på inder trøjen, skjorter, accessoires mm.  

 

Hvordan skal dit jakkesæt sidde?   

 

Hos BLAZED har vi designet det klassiske jakkesæt til skandinaviske kvinder med normal pasform. Normal pasform vil sige, at vores blazer er designet med det kvindelige snitmønster, som sørger for, at der er plads til den kvindelige barm, samt at blazeren er en smule figursyet. En trend som også har forløbet, er det mere ’loose’ og ’over-size’ look af jakkesættet. Så er man mere til det ’loose’ look, er der altså mulighed for at lægge vores blazer helt op til 15 cm ud samt vores habitbukser 10 cm. Skifter man stil eller smag med tiden, kan man altså ligeledes lægge vores jakkesæt ind igen. Vores jakkesæt passer altså til enhver smag og holdning til, hvordan man fremstår i den bedste udgave af sig selv. Du bestemmer selv hvordan dit jakkesæt skal sidde. MEN tag endelig ikke fejl af, hvor stor en rolle førstehåndsindtrykket spiller ind!  

 

Fakta:  

 

Hvad er forskellen på habit og jakkesæt?  

 

Habit og jakkesæt bliver i dag brugt som samme betegnelse for et todelt sæt tøj bestående af jakke og buks i samme metervare/stofkvalitet. Skal vi dykke længere ned i specifikke detaljer, så er der forskel på, hvornår man kalder det et habit eller jakkesæt. Habitten består af en over- og underdel som er lavet af samme stofmateriale og farve. Jakkesættet er et sæt, der ikke nødvendigvis behøver at bestå ensfarvet eller i samme stofmateriale, men kan altså godt bestå af to forskellige dele.   

 

 

Hvorfor lukker man kun den øverste knap på blazeren?  

 

Vidste du, at der er en uskreven regel om, at man altid kun lukker den øverste knap på blazeren? Men hvorfor gør man egentlig det? Det er der faktisk en historie bag. Historien går tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den britiske monark, Kong Edward VII, reagerede. Kong Edward VII havde taget en smule for meget på, hvorved hans mave voksede. Han fik derfor problemer med at lukke den nederste knappe på blazeren. Af respekt for deres konge, fulgte befolkningen trop. Siden har det hængt ved som en uskreven regel, at man aldrig lukker den nederste knap på sin blazer. Om det er historisk faktuelt eller en myte, vides ikke med sikkerhed. Det giver dog et flottere fald samt pasform på blazeren, når kun den øverste knap er lukket.   

 

Hvorfor lukker man en kvindes blazer modsat mænds?  

 

En kvinde blazer bliver knappet til venstre, hvorimod en herre blazer bliver knappet til højre. Hvorfor det helt præcist er sådan, vides ikke med sikkerhed. Der findes dog forskellige myter om, hvorfor der er den forskel. Dykker vi tilbage i historien, hvor vi kigger på hoffet og de kongelige, fik kvinderne oftest hjælp til at blive klædt på af en stuepige. Derfor blev knapperne placeret på den side, hvor det var nemmest at hjælpe kvinden med at blive klædt på. Modsat mænd, klædte de oftest sig selv på, og derfor sidder knapperne i modsatte side.  

 

 

Bæredygtighed: 

 

Hos BLAZED føler vi et ansvar for at bidrage til at passe bedst muligt på vores planet. Derfor har vi stort fokus på at lave et jakkesæt ud af materiale, som giver den længste levetid på tøjet. Men lang levetid på tøjet er ikke nok. Vores kroppe ændrer sig over tid - f.eks. i forbindelse med livstilsændringer(graviditet, medicin mm.). Men hvorfor skal vi føle os forkerte fordi der hænger et stykke tøj i vores skab vi ikke længere kan passe? Det er ikke os der er forkerte, det er tøjet. Vi skal ikke tilpasse os vores tøj, vores tøj skal tilpasse sig os. Derfor er det netop, at vi har gjort det muligt at lægge vores jakkesæt ind og ud ved hjælp af ekstra indbygget sømrum. Herved også en forlængelse af levetiden på tøjet. Vores tøj består af 72% Polyester, 25% Viscose og 3% Elastan, og det er ikke tilfældigt.   

 

Polyester:
Polyester er et slidstærkt materiale, også langt mere end f.eks. bomuld. Derfor er det både mere holdbart, og det kræver ikke nær så meget vedligeholdelse eller lader sig afblege af solen. Derfor er kvaliteten også noget højere på længere sigt. Polyester er ligeledes en af de meste intelligente fibre vi har i dag. I takt med innovationen, er Polyester blevet et fremragende svedabsorberende materiale. Af den årsag, så bruger mange mennesker nu om dage tøj lavet af polyester til træning.  

 

Viscose:
Viscose er godt til at suge vand og damp. Det vil sige, at du også nemt kan benytte vores jakkesæt om sommeren, fordi det er et åndbart materiale, og som et ekstra plus, giver Viscose tøjet en blød overflade. Viscose er bionedbrydeligt og kræver arealmæssigt et mindre område til produktion end f.eks. bomuld gør.  

 

Elastan:
Elastan er medvirkende til at give en lille smule elasticitet i blazer og habitbuks. Som medvirker til en god komfort. Dog har vi sparet på Elastanen så meget som muligt, da en for stor mængde er med til at forringe tøjet og herved kvaliteten hurtigere. Den lille mængde Elastan er altså til for at sikre maksimal komfort og længere levetid på vores jakkesæt.
×